sobota 16. januára 2016

Domáce punčové rezy.

Na cesto: 6 vajec, 150g hrubej múky, 145 g práškového cukru, nastrúhaná kôra z polovice citróna Na plnku: 150g kryštálového cukru, 1 balíček piškót (120 g), 50 ml vody, šťava z jedného citróna, 100 ml rumu, 150 g mletých vlašských orechov, 50g čokolády Na polevu: 160g práškového cukru, pol lyžice vriacej vody, 3 PL rumu, 1 PL oleja Na potretie: ríbezľový lekvár Dve celé vajcia a štyri žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme múku, citrónovú kôru a sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Premiešame a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180C pečieme 20-25 minút. Pripravíme plnku: Piškóty polámeme na menšie kúsky. Z cukru a vody uvaríme hustý sirup a polejeme ním piškóty. Primiešame rum, citrónovú šťavu, orechy, postrúhanú čokoládu a vymiešame hustý krém. Po vychladnutí cesto po šírke plechu prekrojíme na dva rovnaké diely. Spodný diel natrieme lekvárom, rozotrieme vrstvu plnky a opäť natretou stranou prilepíme druhý diel cesta. Nakoniec polejeme rumovou polevou, necháme stuhnúť a nakrájame obdĺžnikove rezy. PERFEKTNÝ :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára